Sportovně střelecký klub č. 366


Liberec - Ruprechtice

KLUBOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ PISTOLÁŘŮ

Naši pistoláři si před posledním kvalifikačním závodem na Letní olympiádu mládeže střihli malé soustředění na vzduchovkové střelnici. S trenérem Putnou a přítomností trenéra Regnera o berlích se zúčastnili Káťa Kimáková, Kačka Šulcová, Tomáš Grebeníček a Ivo Gréger.

V pátek se všichni věnovali opakování základních dovedností – střelbě na bílý papír, proužky svislé i vodorovné, soutěže ve střelbě na rozptyl. V sobotu dopoledne pomáhali všichni s pořádáním 1. kola Liberecké malorážkové ligy (Tomáš Grebeníček dokonce střílel SM 60 leže) a odpoledne pokračovali na vzduchové pistoli. Tentokráte s přípravou zaměřenou na soutěžní prvky a s menší kvantitou, protože v neděli čekal kvalifikační závod. Při něm ukázala nejlepší výkonnost a nervy Kačka Šulcová, která vyhrála v osobním rekordu (a dorosteneckém rekordu klubu, kde se pistoláři věnují přípravě jen krátkou dobu) – 339 bodů a získala cenu trenéra, pistolářský dalekohled. Po závodě následovalo vyhodnocení všech kvalifikačních závodů a vyhlášení nominací na LOM ve Zlíně. V kategorii dívek nás bude reprezentovat Káťa Kimáková, náhradnicí je Kačka Šulcová. V kategorii chlapců bude za liberecký kraj střílet Tomáš Grebeníček a náhradníkem bude Ivo Gréger.


Výsledky posledního kvalifikačního závodu:

PořadíJménoVýsledek
1.Kateřina Šulcová339 bodů
2.Káťa Kimáková323 bodů
3.Tomáš Grebeníček320 bodů
4.Ivo Gréger234 bodů



Nominace celkově:
(započítávány 2 nejlepší výsledky na závodech LVL, KP, MČR a závodu na dubnovém soustředění)
PořadíJménoVýsledek
Dívky: 1.Káťa Kimáková323 a 319 bodů = 642
2.Kateřina Šulcová339 a 289 bodů = 628 (náhradnice)
Chlapci:1.Roman Grebeníček320 a 295 bodů = 615
2.Ivo Gréger262 a 234 bodů = 496 (náhradník)



Příprava těchto střelců bude pokračovat až do června, kdy se uskuteční republiková olympiáda mládeže, na které se utkávají v týdenním zápolení nejlepší reprezentanti svých krajů. Věříme, že všichni naši střelci, kteří se věnují pistoli velmi krátkou dobu, ještě svoji úroveň podstatně zlepší, aby důstojně reprezentovali náš kraj.

Reprezentace kraje v puškových disciplínách bude vybrána příští víkend po 1. KZ reprezentace v Plzni – rozhoduje umístění v reprezentačním žebříčku pro rok 2014. Z našeho klubu zůstává ve hře o nominaci Kačka Janoušková, která by ovšem musela nastřílet na KZR v Plzni hodně slušný výsledek.

Fotky ze soustředění najdete na našem Rajčeti

ZPĚT

Copyright© SSK Ruprechtice 2007 - 2014